نگهداری از ۹۹ کتاب نایاب ترجمه انگلیسی شاهنامه فردوسی در کتابخانه آستان قدس رضوی رییس جمهور در پیامی برای روز فردوسی: زبان فارسی آینه فرهنگ مشترک اقوام ایران زمین است رئیس انجمن آثار و مفاخر کشور: شاهنامه حکیم ابوالقاسم فردوسی شناسنامه‌ای از اصالت و هویت ما است یک کتاب جادویی برای فردوسی در نمایشگاه تهران | شاهنامه سه بعدی ویژه کودکان برای نخستین بار رونمایی شد + فیلم آغاز مراسم بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) علی‌محمد مؤدب: شعر، جان‌پناه تمدن ایرانی است | بازآفرینی فردوسی‌ها مانع اسیدپاشی فرهنگی می‌شود تشویق ۵ دقیقه‌ای برای «ماموریت غیرممکن» تام کروز نقدپذیری به سبک فراستی؛ «هیچی، مزخرف می‌گویند» فروش ۳۵۰ میلیاردی در سی و ششمین نمایشگاه کتاب تهران اعتراض کارکنان جشنواره فیلم کن به وضعیت حقوقی خود نام‌آوران شاهنامه بر روی پرده تبارشناسی آمدند ابراز همدردی و اظهارات رئیس صداوسیما در بازدید از محل انفجار بندر شهید رجایی بندرعباس معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی تأکید کرد: لزوم احیای سازمان کشور‌های فارسی‌زبان با محوریت مشهد معاون سیاسی استانداری خراسان رضوی: نباید بین هویت ملی و مذهبی تقابل ایجاد کرد | شاهنامه ظرفیتی مغفول در گردشگری فرهنگی رئیس انجمن نسخ خطی ایران از روشی جدید برای تعیین قدمت اسناد خبر داد نقالی، صدای امروزِ فردوسی | گفت‌وگو با پریسا سیمین‌مهر، نقال بین‌المللی شاهنامه فردوسی یاحقی: شاهنامه با نقش‌آفرینی در ساخت هویت فرهنگی ایرانیان، از دیگر آثار متمایز شده است + فیلم
سرخط خبرها

در ستایش کتاب خوانی

  • کد خبر: ۱۳۴۶۳۳
  • ۲۳ آبان ۱۴۰۱ - ۲۱:۲۰
در ستایش کتاب خوانی
امروز اگر به فرهنگ و تاریخ چندهزارساله خود می‌بالیم، چون کتابی دراختیار داریم که فردوسی برایمان به یادگار گذاشت.
علیرضا حیدری
نویسنده علیرضا حیدری

«ما همانیم که می‌خوانیم» شعار امسال هفته کتاب است و به راستی «ما همانیم که می‌خوانیم». امروز اگر به فرهنگ و تاریخ چندهزارساله خود می‌بالیم، چون کتابی دراختیار داریم که فردوسی برایمان به یادگار گذاشت. ما باید همانی باشیم که شاهنامه به تصویر کشید. اگر از آداب مندی سخن می‌گوییم، چون کتاب‌هایی به نام بوستان و گلستان و قابوسنامه و... را خوانده ایم، پس باید همانی باشیم که این بزرگان درس داده اند.

باید همانی باشیم که مولانا سرود؛ از انسانیت گفت و معرفت و عشق. ما می‌توانیم همانی باشیم که حافظ خواست و گفت: «آسایش دو گیتی تفسیر این دو حرف است/ با دوستان مروت، با دشمنان مدارا.» زیست امروز ما باید تصویری از این کتاب‌ها باشد که بار‌ها خوانده ایم و می‌خوانیم و اگر نیستیم، پس نخوانده ایم و اگر نخوانده ایم، چه خسارت فرهنگی بزرگی بر خود تحمیل کرده ایم! این آثار ارجمند را بگذارید کنار این همه کتاب دیگری که دراختیار داریم.

شاید بخشی از اشکال کار در همین نخواندن‌ها باشد که هست. اما قصه امروز، قصه ناامیدکننده‌ای است. کتاب، حال خوبی ندارد، فقط سرپا مانده است به کمک عصایی که دستش داده ایم. دیگر شمارگان هم آبرومندانه نیست که سرش را بالا بگیرد. گاهی به آمار‌های رسمی که از افزایش تعداد عنوان‌ها خبر می‌دهد، دلخوش بودیم که همان هم دیگر امیدوارکننده نیست.

آمار رسمی خانه کتاب ایران می‌گوید: در مهر ۱۴۰۱، ۷ هزارو ۱۰۹ عنوان کتاب منتشر شده است که در مقایسه با ۹ هزارو ۹۳ عنوان در دوره زمانی مشابه در سال ۱۴۰۰، به میزان ۲۲ درصد کاهش داشته است. میانگین شمارگان هم در مهر ۱۴۰۰، عدد ۱۲۳۴ را نشان می‌دهد و در مهر ۱۴۰۱ با ۱۳ درصد کاهش، عدد ۱۰۷۸ را. میانگین قیمت نیز در مهر ۱۴۰۰، ۶۲۲ هزارو ۹۹۲ تومان بوده است و در مهر ۱۴۰۱، ۹۳۱ هزارو ۵۲۸؛ یعنی ۵۰ درصد افزایش.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->